Fakirbiffar

Fakirbiffar 4-5 port

1 kg blandfärs
5 äggulor 
2 hela ägg
Salt
Kryddor efter smak (jag brukar ta Santa Marias Chili Explosion)
Smör till stekning

Gör så här:
* Ta fram färsen en stund innan så den inte är kylskåpskall
* Blanda färs,ägg och kryddor ordentligt.
* Forma ca 6-7 rejäla biffar (de ska ligga runt 150 gram styck)
* Bryn dem runt om i rejält med smör.

Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills de har över 65 grader i innertemperatur.
 
Till dessa serverar jag ett kryddsmör eller en rejäl klick bea till när det är jag som äter.
Resten av familjen får en gräddsås med kokt potatis till.
 
Man kan även lägga i färska kryddor i smeten, fylla biffarna med en bit mozzarella, soltorkade tomater och färsk basilika. Eller varför inte linda in biffen i bacon? Det är bara fantasin som sätter stop men till fakirveckan/veckorna är det originalreceptet som gäller!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0