Flygande start med fakir
Jag tänkte påbörja 2016 med en fakirvecka. Det innebär att man begränsar kolhydraterna till max 5 gram/dag.
Det brukar ge en än bra start då vätskan i kroppen försvinner.
När man äter fakir så brukar kilona rasa av en i en snabbare takt än då man äter strikt LCHF som upp till 20 gram kolisar per dag.
Sen finns det även måttlig LCHF där man äter mellan 20-50 gram kolisar per dag.
När man har hittat sin målvikt så kan man gå över till liberal LCHF och äter då mellan 50-100 gram kolhydrater per dag.
Men nu var det fakir för mig som gäller :)
Jag har gjort det förut och det går bra! Tyvärr brukar kollegorna på jobbet blänga på min tallrik och ruska lite diskret på huvudet och säkerligen undra vad tusan jag pysslar med! Men se det ger jag blanka f*n i!
Men jag förstår dem egentligen.. Sitter man med en massa övervikt så kanske man inte ska skopa in bara kött och fett i truten utan man "bör ju äta mer hälsosamt med noll fett och massor av grönsaker"
Och jodå, visst får man äta grönt när man äter LCHF! Så länge grönsakerna växer ovan jord (till största delen) .
Och när man kör fakir i mer än en vecka så funkar babyspenat eller broccoli alldeles utmärkt
100 gram broccoli ger 3 gram kolisar medan 2 dl babyspenat ger 0 så valet är ju enkelt trots att båda är lika goda men under den första fakirveckan så hoppar jag över det gröna :)
Jaha, vad kan man äta då när man kör fakir? Till frulle blir det fettkaffe eller ett par kokta ägg med majonäs till.
Till lunch blir det nog fakirbiffar (recept kommer) med bea och kryddsmör för de är lätta att ha i matlådan och värma i micron.
Hemma kommer vi ha kycklingfilé, lax, kotletter och entrecote. Till det serveras bea eller kryddsmör :)
Sugen på att hänga på?