Kyckling med sambal oelek

I kväll ska vi äta stekt kycklingfilé med en sås gjord på grädde och sambal oelek.
Enkelt och snabbt att göra och eftersom vi är 3 i familjen som tar med sig matlåda till jobbet gör jag i ordning en redig sats :)

2 kg kycklingfilé.
1 liter vispgrädde (låter mycket men det är knappt 1 dl per portion)
Sambal oelek efter smak, jag drar i ungefär 3 msk
1,5 st Bong grönsaksbuljongtärning
Bacon
(riven ost om man vill)

Sätt ugnen på 175 grader.
Lös upp buljongen i grädden i en kastrull på svag värme och lägg i sambal oelek, smaka av!
Halvera filéerna på längden om de är stora och krydda med valfria kryddor, jag tar salt, citronpeppar samt chili explosion.
Vira in  varje filé i en eller två skivor bacon (jag tar två) och bryn i smör i panna så kycklingen får fin färg runtom.
Lägg över kycklingen i en ugnsform (strö över riven ost) och häll såsen över.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Jag tar babyspenat till medan resten av familjen får ris till.

Så mitt middagsintag kommer se ut ungefär så här:

150 gram kycklingfilé
1 tsk sambal oelek
1 dl grädde 40%
0,5 st  grönsaksbuljong
0,5 dl Riven ost
100 gram tulip bacon
2 dl babyspenat
0,5 stycken tomater

Energi                 Protein                Fett                      Kolhydrater        Fibrer
 
Totalt              961 kcal                 227 kcal              708 kcal             24 kcal               2 kcal 
I gram                                               56 g                      80g                     6 g                   1 g
I E%                                                 24%                      74%                   3%                   0%



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0