Frökex utan krångel *nomnominom*
Dessa är guuuudomligt goda! Man får hejda sig så inte allt går åt direkt :)
Till en plåt behöver du ha följande ingredienser:
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
Flingsalt
Häll alla frön i en bunke, fyll på så pass mycket vatten att det täcker alla frön, gärna över natten, och resultatet blir en kladdig "gröt" av fröna.
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
Flingsalt
Häll alla frön i en bunke, fyll på så pass mycket vatten att det täcker alla frön, gärna över natten, och resultatet blir en kladdig "gröt" av fröna.
Sätt ungnen på 125 grader
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, tryck till "gröten" med en stekspade eller liknande och försök få det så jämnt som möjligt. Strö över flingsalt efter tycke och smak.
Grädda i ca en timme och sänk därefter värmen till 100 grader och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan ungefär en gång per 15 minuter för att få ut fukten från ugnen.
Grädda i ca en timme och sänk därefter värmen till 100 grader och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan ungefär en gång per 15 minuter för att få ut fukten från ugnen.
Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (jag brukar sätta en slev i luckan så den inte stängs) och låt stå där tills ugnen svalnat.
Känn efter att brödet är torrt (prova att bryta av en bit). Är det lite mjukt fortfarande så sätt in plåten ett tag till i ugnen på 100 grader och låt sen svalna igen.
Ta ut och bryt i bitar och ät med valfria pålägg!
Ta ut och bryt i bitar och ät med valfria pålägg!