Pulled pork med coleslaw på Nettans vis

Fläskkarré är ett underskattat kött, det är fantastiskt att grilla och att tillaga under en längre tid på en lägre temperatur i ugnen.
I dag ska jag göra pulled pork på LCHF vis vilket är busenkelt :) Till det ska jag göra en coleslaw som kanske inte riktigt lämpar sig för den strikta delen av LCHF men jag tillåter mig att äta lök när nöden kräver och i dag gör den det ;)
 
Börja med att göra barbequesåsen och jag gör en variant på Åses inne på 56kilo.se men jag kryddar min lite till då jag vill ha ett riktigt sting i såsen
 
Nedan recept är nästan helt kopierat från ovanstående länk!
 
5 vitlöksklyftor
olivolja
2 dl chilisås med låg sockerhalt
1 dl vatten
0,5 dl vitvinsvinäger
1,5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära
2-3 msk ekologisk blomsterhonung
2 msk japansk soja
1 msk smoked paprikapulver 
1-2 finhackade chilifrukter 
1 msk liqued smoke på flaska
salt, peppar
 
Finhacka vitlök och stek i lite olivolja i tjockbottnad gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och känn efter om du vill ha mer sting i den!
 
Pulled pork då, ja det är mitt egna recept i alla fall, haha
 
Sätt ugnen på 125 grader
Min köttbit är är benfri och väger ca 1,5 kilo. Skölj av köttet och torka det noga med hushållspapper.
Gnid in köttbiten med havssalt, svartpeppar och smoked paprika och lägg den sedan i en form som tål ugnsvärmen, jag använder en gjutjärnsgryta.
Häll lite olja i botten på grytan innan du lägger ned köttet.
 
Skala 2 gula lökar och en hel vitlök och klyfta löken och lägg den och vitlöksklyftorna runt om köttet.
Häll över barbequesåsen över köttet och se till att den även rinner ned på sidorna på köttet.
Koka upp ca 2 dl vatten med 2 buljongtärningar (Bong) och häll över köttet innan du sätter på ett lock och skjutsar in den i ugnen i ca 6 timmar.
Prova att se att den är klar genom att dra isär köttet med två gafflar, går det lätt är det klart annars får det vara kvar ett tag till.
 
Till det serverar jag coleslaw, guacamole och sallad samt en vitlökssås gjord på cremé fraiche, majjo, pressad vitlök och salt och peppar!
Smaklig måltid
 
RSS 2.0