Äggfasta

Skaparen till denna fasta heter Andréa Gardeling Fässler och det finns en del att läsa om både Andréa och fastan på nätet och jag är henne tacksam för att hon har delat med sig av detta lyckade koncept! :)
 
Äggfasta är något jag ramlade över för ett par månader sedan via nätet och blev nyfiken. Jag läste det jag hittade och insåg att grejen är glasklar och enkel att följa då man bara äter ägg, fett (smör, olja eller majonäs) och ost. Försök dricka massor med vatten
 
Ägg äter man 6-12 stycken per dag, till varje ägg äter man 15 gram (1 msk) smör, majonäs eller olja (rätt sort dock!) och 30 gram ost (hårdost och inget annat) per portion och max 210 gram/dag.
 
Och man kan äta ägg i alla former men man får endast äta det som står här ovan! Självklart får man använda salt och lite kryddor men sparsamt. 
Jag kommer lägga upp mina recept och jag kan redan nu meddela att de inte är så vidare varierade men för mig funkar de klockrent! 
 
Tanken med äggfasta är ju att man ska komma över sin viktplatå och få fettbrasan och hoppa igång igen. Och för att få det är det viktigt att hålla sig till just bara dessa tre ingredienser - Ägg, fett och ost.
Du kan alltså INTE äta grönsaker i någon form, andra proteiner, mejerier, en endaste liten chokladbit, nötter eller något som helst annat!
Kaffe, te och vatten att dricka. Fettkaffe/te funkar utmärkt. Men ja, glöm mjölken/grädde i kaffet, i med smör och/eller kokosolja eller ägg!
 
Det finns en grupp på Facebook som man kan gå med i om man är nyfiken och vill få tips & pepp och där finns det fler recept än de jag lägger upp här.
 
Annars så kommer det upp lite förslag via google, minns bara vad du får äta i denna period - Inget annat!
 
Man äggfastar i 5 dagar, sen äter man strikt (max 10 g/dag) LCHF i 5 dagar för att sedan avsluta med 5 dagars äggfasta. Sedan är tanken att man långsamt ska övergå till normal LCHF.
 
Senaste gången jag äggfastade gick jag ner 3,9 kilo på 15 dagar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0